Az idei első CEMS projektünk átadásra került!

Az EnviTek Kft. nyerte el a lehetőséget, hogy egy hazai hulladékégető mű meglévő emissziós rendszerének bontását és az új CEMS rendszer tervezését, telepítését elvégezze.

A projekt érdekessége, hogy a pontforrás mintavételi pontjainál új pódiumszintet és zárt, környezeti hatásoktól védett mintavételi helyet kellett kialakítanunk.

A komplex analitikai feladatra a SICK zászlóshajóját, az MCS100FT (mérési elv: fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia) gázelemzőjét választottuk, FID elvű TOC modullal kiegészítve, mely integrálásra került az MCS100FT szekrényébe. Az MCS100FT automatikus QAL3 szűrőegységgel került leszállításra, mely span check lehetőséget biztosít az alábbi gázokra: CO, SO2, NO, HCL, N2O, H2O, CO2, HF és NH3. A beépített QAL3 modul minimalizálja a gázpalackhasználatot.

A hatósági követelmények között szerepelt a mért adatok online továbbítása a felügyelőség számára, így szintén a projekt részeként fejlesztettünk az adatgyűjtő és kiértékelő szoftverbe integrált adattovábbító modult, mely 100%-ban kompatibilis a felügyelőségek által az Országos Légszennyezettségi Hálózatban használt szoftverrel.